Hagyományos elektromos kerítést? vagy az okos elektromos kerítést válasszam?

Az okos elektromos kerítés egy átfogóbb intelligensebb felügyeleti rendszert alkot, szélesebb körben kínálja a lehetőségeket a riasztás jelzések továbbításában és a kerítés védelem távoli ellenőrzésére, vezérlésére a modern kommunikációs technológiák alkalmazásával, mint a hagyományos elektromos biztonsági kerítés. Előnyös, olcsó, könnyen és gyorsan kezelhető megoldásokat nyújt a GSM mobil kommunikáció és a mobilinternet terén.  Például az ingyenes hívószám azonosítás funkció használatával ( clipp hívás / funkció ) történő riasztás jelzésével, a riasztás kiváltását konkrétan megnevező SMS üzenet küldésével vagy a különböző mobil telefonos applikációk / alkalmazások nyújtotta szolgáltatások használatával.

Egy okos kerítés építése jóval előnyösebb megoldásokat nyújt a behatolás jelzés helyének megnevezésében, jelzésében és a teljes kerítés nyomvonala mentén a nagyfeszültségű védelem folytonosságának biztosítása terén.

Például a hosszú, több kapuval ellátott kerítések esetén, bármelyik kapu nyitására a hagyományos kerítés úgy generál riasztást, hogy megszakítja a nagyfeszültségű áramkört vagyis lényegében lekapcsolja a kerítés védelem funkciót.  Az okos elektromos kerítés úgy van felépítve, hogy bármely vagy akár az összes kapu nyitása esetén is megőrzi a nagyfeszültségű védelem folytonosságát a teljes kerítés nyomvonalán. A kapunyitására a riasztást úgy jelzi-továbbítja, hogy üzenetében konkrétan megnevezi melyik kaput nyitották ki. A hagyományos felépítésű kerítések esetében visszaellenőrizhetetlen, hogy hol történt az ilyen jellegű behatolás. Az okos kerítések riasztást jelző elektronikái, távfelügyelet esetében, nagyban segítik a kivonuló szolgálat munkáját, hiszen a járőrök célirányosan tudnak intézkedni,  nem kell kilométereket gyalogolniuk felesleges időt tölteniük a teljes kerítés szakasz ellenőrzésével. Az okos kerítések esetében könnyűszerrel megoldható a kapunyitás riasztás funkció ki és bekapcsolása akár távolról is pl. olyan kerítésvédelem esetén ahol szükség van a nagyfeszültségű védelem 0-24 h működtetésére. Összességében az okos elektromos kerítések biztonsági és kényelmi szolgáltatásai túlmutatnak a hagyományos elektromos biztonsági kerítések által nyújtott lehetőségeken.